RSS

6/23/2010

ของจิ๋ว ขนมไทยจิ๋ว (4) - Miniature Thai Dessert (4)

สวัสดีค่ะ เพื่อนๆ
วันนี้ชวนไปทานขนมไทยๆ กันนะคะ  เมื่อหลายเดือนก่อนได้พาไปชมขนมจิ๋วถาดนี้  แต่ยังไม่ได้แกะ
พลาสติคออก คราวนี้ ได้เวลาเปิดและอวดฝีมืออย่างเต็มที่

Dear Folks
Today we would like to invite you to taste Thai Desserts.  Several months ago, we had shown this miniature Thai Desserts wrapped with plastic, and now it is time to uncover and see the meticulous and sophisticated handmade items created by our professional artist.
.
ไปชมกันใกล้ๆ เลยค่ะ
Let's browse closer..

ตามประวัติศาสตร์  ขนมไทยหลายชนิดที่ทำจากไข่ ก็มีที่มาจากยุโรป
เช่น โปรตุเกส ตั้งแต่สมัยอยุธยาโน่น..
According to our Thai History, many kinds of Thai desserts made of eggs
has been originated from Portugal since Ayudhaya reign.

ขนมไทยที่ว่านั้นก็คือ บรรดาพวกที่ทำจากไข่
เช่น ทองหยิบ ทองหยอด ฝอยทอง ฯลฯ
ในภาพดูชุ่มฉ่ำไปด้วยน้ำเชื่อม น่ารับประทานจริงๆ
Those mentioned Thai desserts are sweet which main ingredients
are eggs, flour and syrup eg. custard etc.

ขนมในถาดนี้ชิ้นเล็กมากๆๆ ขนาดใด ก็ให้เทียบกับเหรียญบาท
แต่ฝีมือในการปั้นไม่เล็กเลย ละเอียด และเนียนมาก
ไม่ว่าคุณจะดูขนมไทยจิ๋วชิ้นใดจะเป็น อาลัว ช่อม่วง ถั่วแปบ ขนมต้ม
กลีบลำดวน ลืมกลืน น้ำดอกไม้ หรือขนมเบื้องไส้เค็มและหวาน ฯลฯ
ต้องยอมรับในฝีมือ ว่าสุดยอดจริงๆ ประณีต งดงาม เหมือนจริง
และสามารถเก็บได้ทุกรายละเอียด แม้แต่ผักชีชิ้นจิ๋วๆ ในขนมเบื้องไส้เค็ม

All Thai desserts in this tray are very tiny, compared with Thai coin.  The artist put all of her heart and her professsional to creat these fantastic handcrafts for us.  Each tiny dessert is very, very neat and able to keep all details which very seldom done by others.  This is another amazing miniature dish!!  Moreover, it is very great pleasure to introduce some of our Thai arts and crafts to you.  If you would like to share your comments or any suggestions, pls feel free to contact us at distar10@live.com.  Thank you.

อ่านถัดไป (Cont.)
All texts and images are copyrighted, with all rights reserved.
ข้อความและรูปภาพทั้งหมด มีลิขสิทธิ์ ไม่อนุญาตให้คัดลอกส่วนใดในเว็ปบล็อกนี้ไปเผยแพร่ในทุกรูปแบบ

No comments:

Post a Comment